Schelpen.jpg
DSC09720a_4x3_kleiner.jpg
scan_1176.jpg
EZAmolens_9465.jpg
vlasisolatie.jpg
daken_3408.jpg
Schelpen.jpg
DSC09720a_4x3_kleiner.jpg
scan_1176.jpg
EZAmolens_9465.jpg
vlasisolatie.jpg
daken_3408.jpg

Informatieavond maatwerkadvies verduurzaming

Wij bieden leden van EcoThesinge de mogelijkheid om een maatwerkadvies voor de verduurzaming van hun huis te laten maken met een royale korting. Op woensdagavond 22 februari organiseren we daarover een informatiebijeenkomst. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).
Zowel leden als niet-leden van EcoThesinge zijn van harte welkom.

Junior Energiecoach Thesinge

Een eerste team deed in het voorjaar van 2023 mee aan het project Junior Energiecoach.

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in jouw huis? Junior Energiecoach daagt kinderen en ouders uit. Met challenges, proefjes, geheime enveloppen, puzzels en spelletjes ontdek je waar jullie kunnen besparen.

Duurzaamheidsmarkt 11 juni 2022

11.06.2022

De Duurzaamheidsmarkt met informatie over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, groendaken en beschikbare subsidies trok veel dorpsgenoten naar het Trefpunt.
Op 11 juni was het ook duurzame huizendag, waarbij in de hele gemeente Groningen mensen hun (duurzame) huis openstelden voor bezoekers. Ook in Thesinge zijn er adressen bezocht.

Lees verder voor meer informatie over de standhouders op de markt en voor een verslag van de Duurzaamheidsmarkt op OOGTV.

Spoor de warmtelekken van je huis op

04.12.2021

EcoThesinge beschikt over een eigen warmtebeeldcamera. Wil je je huis laten scannen op warmtelekken? Maak een afspraak!

Uitgesteld

De Duurzaamheidsmarkt van 4 december is voorlopig uitgesteld vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen.
We hopen dat het in het voorjaar van 2022 mogelijk is om deze informatiemarkt opnieuw te organiseren.
Je komt er meer te weten over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en beschikbare subsidies. En doet ideeën op om je huis te verduurzamen of hoort hoe een dorpsgenoot energiebesparing aanpakt.

Video informatieavond

De registratie van de Informatieavond verduurzamingssubsidie blijft te zien op deze website.

ALV 17 september: verslag

Dit voorlopige verslag is gebaseerd op de conceptnotulen van de vergadering. De definitieve notulen worden vastgesteld door de volgende ledenvergadering.
Bij deze eerste ALV zijn 23 leden aanwezig. Aan de orde komen onder meer: Hoeveel leden uit een huishouden kunnen er lid worden? Energieneutraal worden, hoe gaan we dat doen?

ALV 17 september

Op vrijdag 17 september vindt de eerste Algemene Leden­vergadering van EcoThesinge plaats in het Trefpunt.
We hopen op een levendige en constructieve uitwisseling van informatie en ideeën met onze leden.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Wat heeft de warmtebeeldcamera allemaal gezien?

In de afgelopen periode zijn bestuursleden van EcoThesinge op pad geweest met de warmtebeeldcamera. Peter Heidema heeft een kleine tien woningen met de camera bekeken. 'Die zag meer dan wij. Aan de buitenkant zagen we veel warmte weglekken bij kozijnen met enkel glas, niet geïsoleerde spouwmuren en kieren bij de aansluiting van het kozijn op het metselwerk. Opvallend was dat voordeuren veel warmtelekken vertoonden. Je zou ze bij wijze van spreken evengoed open kunnen laten. Ook konden we bij meerdere huizen van buitenaf precies de plek van de radiator aan de binnenkant aanwijzen. Kortom er waait veel warmte de buitenlucht in.'

Bruikleenacties

02.03.2021

Set van 4 energiemeters
Speur de energieslurpers in je huis. Je kunt tegelijkertijd van vier apparaten het stroomverbruik meten. Ze zijn nog steeds beschikbaar.

Een hand(ig)boekje
In De start van de Energietransitie in uw eigen woning, lees je hoe je zelf al heel wat kunt doen om tot een optimaal geïsoleerde woning te komen.