Schelpen.jpg
DSC09720a_4x3_kleiner.jpg
scan_1176.jpg
EZAmolens_9465.jpg
vlasisolatie.jpg
daken_3408.jpg
Schelpen.jpg
DSC09720a_4x3_kleiner.jpg
scan_1176.jpg
EZAmolens_9465.jpg
vlasisolatie.jpg
daken_3408.jpg

Subsidies

02.01.2022

Om je huis te verduurzamen zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Op de site van het energieloket vind je een vrij uitgebreid overzicht.
Twee voorbeelden van subsidies waar veel Thesingers voor in aanmerking kunnen komen:

  • De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)
  • Dé 10.000,- subsidie (Verduurzaming en Verbetering Groningen)


ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming in de kosten bij verduurzaming. De subsidie is te gebruiken voor het toepassen van verschillende maatregelen: vijf soorten isolatiemaatregelen (vloer, dak, spouw, gevel en glas), warmtepompen, zonneboilers of aansluiting op een warmtenet. Aan de subsidie zijn voorwaarden verbonden dit wordt toegelicht op de site van het Energieloket en de RVO.

De voorwaarden laten zich niet makkelijk samenvatten in een paar vuistregels, maar denk bij de bijvoorbeeld aan het volgende: een minimum aantal m3 isolatie, het uitvoeren van minimaal 2 isolerende maatregelen of het type warmtepomp. Al deze voorwaarden kun je lezen op de site van RVO.
Het bedrijf Simpel Subsidies heeft een handige tool gemaakt om te checken of je in aanmerking komt.
Deze subsidie vraag je aan via de RVO.

Subsidie verduurzaming (dé 10.000,-)
Op 10 januari 2022 is het zover. De subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (€ 10.000) kan weer aangevraagd worden. Je kunt vanaf 9 uur 's ochtends een aanvraag indienen via het eLoket van SNN. Let op! Dit is een op=op subsidie.
De subsidie is beschikbaar voor woningen in het aangewezen postcodegebied (9797 valt hieronder) en wanneer de woning geen onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.
Je kunt de subsidie gebruiken voor het verduurzamen of verbetering van de woning. Dit kan bijvoorbeeld een schilderbeurt of nieuwe badkamer zijn, maar ook energiebesparende maatregelen zoals de aanschaf van zonnepanelen vallen onder de subsidie.
Ook kun je uit het bedrag een energiescan betalen, dit kan bijvoorbeeld bij: Energieploeg (Groningen), Bosman Duurzaam Advies (Delfzijl), Energiekeur Plus (Groningen) (of kijk op de site van het Energieloket voor meer adressen).
Op 18 november hield EcoThesinge samen met het Energieloket hier een informatieavond over de subsidie. De video van deze avond is hier te zien: video informatieavond 18 november.

Deze subsidie vraag je aan bij SNN.
Voor de aanvraag heb je het volgende nodig (tip: zet dit vast digitaal klaar):

  • Een offerte, factuur of globaal kostenoverzicht. Dit hoeft geen getekende offerte te zijn. Je mag ook zelf een globaal kostenoverzicht opstellen. Kijk hier waar het overzicht dan aan moet voldoen. Let op, stuur geen excel of word mee maar een pdf.;
  • Een werkende DigiD;
  • Een kopie van je bankpas of je bankafschrift.


Met de gratis HuisScan van het energieloket maak je een plan voor uw eigen woning. Dit plan kun je als bijlage gebruiken bij uw subsidieaanvraag.
Let op! de gemeente Eemsdelta waarschuwde inwoners voor personen die (tegen betaling) hulp aanbieden bij het aanvragen van subsidies of offertes voor het verbeteren van de woning.

Meer subsidies
Op de site van het energieloket Groningen staan diverse subsidiemogelijkheden opgesomd.

Heb jij tips?
Heb je tips, correcties, adviezen mail deze dan naar mail@ecothesinge.nl. Dit artikel kan worden aangepast.

bronnen: Energlieloket Groningen, SNN.nl, RVO.nl, Simpelsubsidie.nl | dit artikel is aangepast op 7 januari (kostenopgave altijd in pdf meesturen (tip van het energieloket)).