Schelpen.jpg
DSC09720a_4x3_kleiner.jpg
scan_1176.jpg
EZAmolens_9465.jpg
vlasisolatie.jpg
daken_3408.jpg
Schelpen.jpg
DSC09720a_4x3_kleiner.jpg
scan_1176.jpg
EZAmolens_9465.jpg
vlasisolatie.jpg
daken_3408.jpg

De bestuursleden

Peter Heidema.jpgPeter Heidema
Ik ben geboren en getogen in Thesinge. Tot aan mijn pensioen in 2019 was ik ruim acht jaar wethouder in de prachtige gemeente Ten Boer. Daarvoor heb ik binnen de facilitaire / technische dienst gewerkt in verschillende zorgcentra.
Ik ben voorzitter van EcoThesinge. Dat doe ik met veel plezier, samen met een enthousiast en gedreven team. De visie isoleren, isoleren en dan pas produceren spreekt me aan. Verduurzamen zie ik als een mooie uitdaging. Onlangs heb ik de cursus Energiecoach afgerond.

Annelies Hofstede.jpgAnnelies Hofstede
Ook geboren en getogen Thesinger. Misschien heeft geen van mijn voorouders deze keuze bewust gemaakt maar ik ben blij dat we in Thesinge 'geland' zijn.
Een actieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving vind ik belangrijk. Het energievraagstuk hing, ook in Thesinge, al langer in de lucht.
Het is mijn overtuiging dat iedereen die dat wil een bijdrage moet kunnen leveren aan de vraagstukken waar we mee te maken hebben. Daarom is het mooi dat EcoThesinge opgezet wordt als coöperatieve vereniging. Ook in de breedste zin zie ik dit als een toekomstbestendig model voor het organiseren van alles wat er speelt in ons dagelijks leven.
Toen Peter, Parry, Theo en Ernst bezig waren EcoThesinge op te zetten, bleek dat ze nog iemand zochten met mijn competenties. Ik ga binnen EcoThesinge de rol van penningmeester/secretaris vervullen.

Ernst Lofvers.jpgErnst Lofvers
Als geograaf voel ik me - na omzwervingen vanuit Sneek via Utrecht en Rotterdam - met ons gezin helemaal thuis in het landelijke Thesinge. Het dorp ligt al eeuwen vrijwel onaangetast in het groen, echt iets om zuinig op te zijn. Dit geldt ook voor het klimaat... We kunnen er niet omheen; de sterke klimaatverandering vraagt om een grote energietransitie, ook in Thesinge. Naast energiebesparen, isoleren en zonnepanelen op daken leggen zal meer nodig zijn: een zonnepark, dorpsmolen of misschien aardwarmte? En hoe zorgen we voor een goede inpassing in ons mooie dorp en landschap? Grote keuzes die vragen om draagvlak en die we het liefst samen als dorp zullen maken. Met EcoThesinge wil ik daar graag mijn bijdrage aan leveren!

Parry se Raad.jpgParry de Raad
Wij zijn in 1985 vanuit de Randstad in Thesinge terecht gekomen en genieten nog steeds dagelijks van het dorp, haar omgeving en de ligging t.o.v. de stad Groningen.
Energie besparen was al mijn 'hobby' in de periode dat het nauwelijks een gespreksonderwerp was en inmiddels verbruiken wij nog maar een derde van het oorspronkelijk verbruik in een huis van bijna 100 jaar. En ik zie nog steeds mogelijkheden...!
Ik was direct enthousiast om een energiecoöperatie op te richten en de mogelijkheden van energiebesparing en verduurzaming breed uit te dragen binnen het dorp.

Theo de Wit.jpgTheo de Wit
We wonen sinds 1981 in de pastorie naast de kloosterkerk. In het begin vloog de warmte uit het huis. Daar moesten we iets aan doen.
Vanaf dat moment zijn we bezig geweest om energie te besparen in dit grote huis. En dan ben je gespitst op besparingsmaatregelen: isoleren, isoleren en isoleren.
Na besparing komt opwekken. Weer zoeken naar de beste mogelijkheid. Gelukkig konden we bijna genoeg zonnepanelen op het schuurtje kwijt.
Misschien kan ik deze ervaring inzetten voor EcoThesinge.

Thumbnail image for Aly_ec_1200.jpgAly Pepping
Sinds 1988 woon ik in Thesinge, met uitzicht over de weilanden en met de Martinitoren aan de horizon.
Als grafisch ontwerper verzorg ik vanaf de oprichting van EcoThesinge onder meer de nieuwsbrieven en de inhoud van de website. Dat voelt steeds minder als 'werk'. Milieuproblemen en klimaatverandering houden me bezig houden en ik denk graag mee over oplossingen.
Nu ik meer tijd heb is het een kleine stap van 'externe medewerker' naar bestuurslid, om me samen met andere (Eco)Thesingers actief in te zetten voor een duurzaam, leefbaar en energieneutraal dorp.

Jan Dijkema
Geboren en getogen in Thesinge ben ik, na 35 jaar in het westen van de provincie te hebben rondgezworven, weer met beide benen terug in de Thesinger klei. Inmiddels niet meer commercieel werkzaam zet ik mij graag als 'techneut' in voor EcoThesinge. Hernieuwbare energie heeft altijd mijn interesse had; mijn eerste zonnedak heb ik, als projectleider, reeds in 1991 mee mogen realiseren. Thesinge in 2030 CO2 neutraal maken en daarbij betaalbare energie voor het dorp te realiseren lijkt mij een goed streven en een mooie uitdaging.